Polisler hakkında suç duyurusunda bulundular/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dormagen'da polisin uyguladığı şiddet nedeniyle yaralanan Trabzonlu Tiryaki ailesinin fertleri, polisler hakkında suç duyurusunda bulundular.

Cengiz Tiryaki, ?Biz tazminat değil, bizi bu hale getiren polislerin cezalandırılmasını istiyoruz? dedi.

CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUZ

Almanya'nın Dormagen kentinde polisin uyguladığı şiddet nedeniyle yaralanan Trabzonlu Tiryaki ailesinin fertleri polisler hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundular. Polisin müdahalesiyle gözü şişen ayrıca karnından ve belinden yaralanan Cengiz Tiryaki, ?Biz tazminat değil, bizi bu hale getiren polislerin cezalandırılmasın istiyoruz? dedi. Hukuki süreci sonuna kadar götürmeye kararlı olduklarını belirten 38 yaşındaki bilgisayar teknikeri Cengiz Tiryaki şunları anlattı: ?Hiç bir suçumuz yokken hak etmediğimiz bir muamele ile karşılaştık. Bizi tanıyanlar ve olayı basından öğrenenler özellikle yaşlı anne ve babama yapılanlara büyük tepki gösterdiler. Avrupa'nın dört bir yanından ve Türkiye'den arayanlar bize 'geçmiş olsun' dileğinde bulundular. Polislerin anne ve babama yaptıklarına kimse inanmak dahi istemiyor. Yaşadığımız olayın şokunu hala üzerimizden atamadık. Psikolojimiz bozuldu. Devam eden ağrılarım ve yaşadıklarımın etkisiyle geceleri uyuyamıyorum.?

NELER YAŞANMIŞTI?

Geçtiğimiz haftasonu gece yarısı iki sivil polis evlerinin önünde sigara içen Cengiz Tiryaki'ye yere yatmasını söylediler. Cengiz Tiryaki polislere kim olduklarını ve niçin yere yatması gerektiğini sordu. Bunun üzerine polislerden biri silahın kabzasıyla Cengiz Tiryaki'nin gözüne vurdu. Polislerin müdahalesi sırasında 72 yaşındaki baba İhsan Tiryaki ile 68 yaşındaki anne İkafat Tiryaki gürültüleri duyarak dışarı çıktılar. İki kişinin oğullarını dövdüğünü gören anne ve baba, polis olduklarını bilmedikleri şahısların ellerini tutmaya çalıştılar. Polisler bu kez yaşlı çifti tekme tokat dövdüler. Baba İhsan Tiryaki çenesinden, anne İkafat Tiryaki karnından ve boynundan yaralandı. Polisler ayrıca Cengiz Tiryaki'yi karnından ve sırtından köpeğe ısırttılar. Polis olaydan sonra, Cengiz Tiryaki'yi bir zanlıya benzettikleri için müdahale ettiklerini ayrıca kendilerinin de yaralandığını açıkladı.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber